Kommunikation handler om håndværk

Siden 2008 har Katalysator hjulpet Learnmark Horsens med alt fra nyhedsbreve og pressemeddelelser til hjemmesidetekster og kommunikationsstrategi. Skarp formidling sikrer, at erhvervsskolen altid rammer målgruppen.

Hos Katalysator betragter vi først og fremmest os selv som kommunikative håndværkere med en velassorteret journalistik værktøjskasse.

Og det er måske derfor, at vi siden 2008 har arbejdet så godt sammen med erhvervsskolen Learnmark Horsens, hvor de rigtige håndværkere uddannes – altså dem, der kan lægge spær på et tag og rense en karburator.

Samarbejdet mellem Katalysator og Learnmark Horsens har været både langt og omfattende. Så langt, at begge parter har nået både at skifte navn og vokse i mellemtiden, og så omfattende, at der nærmest ikke er den kommunikationsdisciplin, som Katalysator ikke har hjulpet Learnmark Horsens med.

Det gælder blandt andet nyhedsbreve, pressemeddelelser, kataloger, hjemmesidetekster, kommunikationsstrategi og intern kommunikation.

Brancherettede nyhedsbreve

Katalysator producerer og udsender blandt andet nyhedsbreve for AMU, der er en del af Learnmark Horsens. Nyhedsbrevene segmenteres til at ramme tre forskellige brancher – transport, industri og bygge og anlæg – så Learnmark Horsens er sikker på, at målgruppen rammes med et indhold, der er relevant for dem.

Nyhedsbrevene består primært af brancherelevante tendenshistorier og nyheder om AMU-uddannelser, og målet er at give læseren indsigt i, hvordan han forbedrer og fremtidssikrer sin forretning gennem uddannelse.

Inspirerende katalog

I efteråret 2011 har Katalysator været med til at idéudvikle og producere et katalog over skolens AMU-uddannelser, som skal bruges til at vise, hvilke varer skolen har på AMU-hylden.

Download AMU katalogetDer er lagt vægt på, at teksten og opbygningen af kataloget både skal inspirere virksomhedsejere til at sende medarbejderne på efteruddannelse og hjælpe ledige med at vælge efteruddannelse. Det er blandt andet gjort med små case-citater ved hvert uddannelsesområde (download kataloget).

I en fusionsproces opstår der ofte usikkerhed og mange spørgsmål blandt medarbejderne, og det er vigtigt at sikre et højt kommunikationsniveau for at holde forretningen på sporet.

Da VIA Erhvervsuddannelser blev en del af Learnmark-fusionen, bistod Katalysator blandt andet med interne nyhedsbreve, som skulle sikre, at ledelsens budskaber blev formidlet til medarbejderne på en effektiv måde.

“Katalysator har indsigt i vores verden, og det har stor værdi for os, fordi det betyder, at vi hurtigt kan få præcis den hjælp, vi har brug for. De træder til, når vi skal bruge dem, og leverer altid høj kvalitet. De har en god evne til at formidle, så det rammer målgruppen. Både når vi har skullet kommunikere direkte til vores elever og kursister, og når vi har sendt pressemeddelelser til de lokale medier eller fagblade.”

Jørgen Jensen, uddannelseschef, Learnmark Horsens.


Learnmark Horsens er en af Østjyllands største erhvervsskoler. Skolen blev skabt ved årsskiftet 2011, da teknisk skole, handelsskolen, HTX og AMU fusionerede.