Workshop i interviewteknik hjalp professionelle til at spørge bedre

En skræddersyet workshop om spørgeteknik gav rekrutteringsvirksomheden Compass de rette redskaber til at interviewe jobkandidater.

For at få de rigtige svar er man nødt til at stille de rigtige spørgsmål. I rekrutteringsvirksomheden Compass Human Resources Group bliver der dagligt stillet en del spørgsmål, når kandidater til videnstunge stillinger i danske såvel som udenlandske virksomheder skal analyseres og vurderes på kontorerne i Aarhus, København, London, Stockholm, Oslo og Zürich

Workshop om spørgeteknik

Men hvilken interviewteknik skal man egentlig bruge, hvis man vil sikre sig, at få alle de svar, der er behov for? Det spørgsmål stillede ledelsen sig selv og tog kontakt til Katalysator for at få nogle redskaber til at optimere kvaliteten af de mange interviews, der er Compass’ kerneydelse.

Efter en grundig dialog om Compass’ behov tilrettelagde Katalysator en workshop om spørgeteknik, som var skræddersyet til den virkelighed, en headhunter befinder sig i. Her er det nemlig afgørende, at de spørgsmål, der bliver stillet til kandidaterne, mere end kradser i overfladen. Der skal spørges helt i bund, og både styrker og svagheder skal stå lysende klare efter interviewet – ellers er der risiko for, at rekrutteringsvirksomhederne ikke leverer den rette mand til det rette job. Og så kommer både kundens og headhunterens forretning under pres.

”Interview er en meget stor del af vores profession, og vores mål er at være ”best in class” på det område. Derfor kontaktede vi Katalysator, som lavede en workshop til os, der gav os et godt indblik i forskellige metodikker og teknikker, som vi konkret kan gå ud og bruge.

Vi var glade for den uformelle stil, som gjorde, at folk kom på banen, og det var tydeligt, at Jesper havde sat sig ind i vores verden på forhånd. Hans eksempler var vedkommende og nemme at forholde sig til.

Vi kommer til at arbejde videre med den viden, vi har fået gennem workshoppen, og den vil indgå både som en del af vores interne træningsforløb og i den interviewtræning, vi fra tid til anden giver vores kunder.”

– Morten Diederich, partner hos Compass Human Resources Group A/S


Interviewteknik giver styring

Med flere års erfaring fra medie- og kommunikationsverdenen samt undervisning af journaliststuderende kender Katalysator spørgeteknikkens anatomi. Vi ved, hvordan og i hvilken rækkefølge der skal spørges, og vi ved, hvordan man tilrettelægger et interview, så det er intervieweren og ikke interviewpersonen, der svinger taktstokken og bestemmer retningen.

Hør, hvordan du kan styrke din interviewteknik.

Kontakt Jesper Krusell
2232 5267
jesper@katkom.dk